Pedeapsa cu moartea

In romanul „De la inima spre cer“, in ultima parte, intitulata „Ganduri“, am prezentat un proiect propriu  pentru Romania, cu bataie lunga, de dezvoltare durabila si in perspectiva. Am propus, de exemplu, ca prin constitutie, sa se impuna un buget pozitiv, adica sa nu se cheltuiasca mai mult decat permit veniturile statului. Nu putem sa ne indatoram mereu, fiindca atunci independenta noastra ca stat se duce pe apa sambetei. Libertatea statului va fi ca aceea a unui urs, care oricat de multa putere va avea, avand belciugul in nas, va fi la cheremul tiganului, care-l va mana acolo unde va vrea el.

Am recomandat si romanilor ca, in masura posibilitatilor, sa nu ia credite pentru consum. Trebuie sa ne limitam dorintele la posibilitatea lor de realizare, adica sa ne intindem atat cat ne permite plapuma. Am propus solutii referitor la justitie, invatamant, dezvoltarea intreprinderilor mici, a asocierii lor in vederea desfacerii produselor, referitor la protejarea padurilor prin militarizarea padurarilor si trecerea lor sub jurisdictie militara. Pai daca tot au pusca, macar sa stie de ce o au: ca sa apere padurea de hotii, nu sa apere hotii cu ea!

Una din propuneri a fost si aceea de a introduce pedeapsa cu moartea pentru anumite delicte, precum violare de minori, comercializarea drogurilor, sau furtul din averea tarii, comis de cei care au fost alesi ca sa ne conduca (politicienii in special, dar si directori de firme de stat, prefecti, alti demnitari, care profita de pozitia lor, ca sa-si umple buzunarele).

Sunt sigur ca multi vor considera masura aceasta „inumana“ si „antidemocratica“. Nu va fi antidemocratica, pentru ca se va introduce in constitutie numai daca poporul va fi de acord cu ea. Inumana nu va fi, pentru ca, dupa ce vor fi executati cativa, le va intra frica in oase hotilor si nu va mai indrazni sa fure nimeni.

Inainte de Craciun, a fost dat la televizor un reportaj cu o familie de romani, formata din 6 persoane, stranse toate in jurul unei mamaligi. Mama a taiat acea mamaliga in 6 parti, fiecare membru de familie primind o bucata. Reporterul a intrebat pe unul din copii ce si-ar dori el sa-i aduca Mos Craciun. Bietul copil, judecand cu mintea lui frageda, a spus ca el isi doreste o capra. Acea capra le-ar adce si putin lapte langa biata lor mamaliga.

Deci fratilor, unii fura de rup, din lacomie, avaritie, ticalosie, pradand tara, iar alti romani flamanzesc fiindca n-au unde munci iar taranu are ajutoare sociale suficiente, pentru acele familii aflate in nevoie. Este deci mai uman sa-i lasam pe hoti sa fure in voie? Sa-si bata joc de noi si de tara? Sa ne umileasca apoi cu masinile si vilele lor de lux, obtinute pe cai nelegiuite? Nu vedeti ca bietul DNA si ANI nu mai au atatea dube, ca sa care infractorii din posturi cheie la „interviuri“? Nu exista zi de la Dumnezeu, in care ziarele sa nu anunte noi arestari, noi borfasi, dintre cei care ar trebui sa fie animati de cele mai patriotice si mai inaltatoare simtaminte pentru cei care i-au ales?

Ce mare lucru ar fi ca sa pui un ales sa semneze un angajament, prin care e de acord cu pedeapsa cu moartea si cu confiscarea averii, in cazul in care il va pune Aghiuta sa tradeze interesele tarii prin furt sau prin tradare? Ar fi clar de la inceput ce-i asteapta si poate ca s-ar abtine, macar de frica, la jaf.

Nu cred ca prin inchisoarea pe 3 sau 4 ani, din care dupa doi ani scapa, un ticalos care a furat 100 de milioane de euro, ramanand cu banii, nu va considera ca a facut totusi o afacere buna pe spatele acestui neam al nostru, din care milioane de romani cauta un loc de munca pe coclauri straine tocmai ca urmare a accestor jefuitori, care pradeaza tara, aducand-o la sapa de lemn?

De asta cred si sustin introducerea pedepsei cu moartea pentru anumite infractiuni. E timpul sa facem curatenie printre mafiotii din politica romaneasca si camarila profitoare din jurul politicienilor.

2 comentarii la “Pedeapsa cu moartea

 1. EMIL

  PEDEAPSA CU MOARTEA NU E O SOLUTIE .MAI BINE CONFISCAREA AVERILOR SI PUSCARIE,MUNCA SILNICA,50 PINA LA 300 ANI PT EI SI FAMILII.IN FELUL ASTA AI MAI CONSTRUI CE AU FURAT SI DEMOLAT EI.

  Răspunde
  1. calinkasper Autorul articolului

   Emil, deci hotii sa ne fure, apoi sa le confiscam ce-a mai ramas din averea furata! (Fiindca eu nu-mi pot inchipui ca hotii astia sunt asa de prosti ca sa munceasca, ca sa-si mareasca averea! Ei fura si consuma! Deci, prin confiscare, vei apuca ce n-au cheltuit si n-au ascuns escrocii. Apoi, pagubas fiind, poporul roman sa-i mai si tina in puscarie 300 de ani, unde astia vor consuma din nou mai mult decat vor produce. Dar, aplicand “solutia finala”, nu cred ca vei executa mai mult de 3 insi, fiindca toti, vazand ca nu mai e de gluma, nu vor mai fura in stil mare, care sa le aduca pedeapsa capitala. Asta ese parerea mea. Daca tu o ai pe a ta si nu coincide cu a mea, nu-i nici un bai. Noi tot prieteni ramanem.

   Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>