Despre Editura Virtuala

Editura Virtuală a fost creată de către profesioniștii literelor pentru profesioniștii literelor. Prin focalizarea pe necesitățile scriitorilor și artiștilor precum și bazându-ne pe noile tehnologii și sisteme de editare, furnizăm scriitorilor servicii complete și profesioniste de editare.

Indiferent care este genul cărții, aceasta va beneficia de cele mai bune servicii de editare și se va putea transforma, în scurt timp, în carte digitală sau tipărită. Echipa noastră de profesioniști este disponibilă în toate etapele de editare, pentru ghidare și explicarea procesului de Editare Personalizată.

Este Editura Virtuală o editură?

Da, Editura Virtuală este o editură, dar în același timp nu este o editură tradițională, este și un furnizor de servicii editoriale. Editurile tradiționale selectează cărțile pe baza potențialului de vânzare a manuscrisului. Dacă aleg un manuscris, atunci preiau și drepturile de difuzare ale cărții. Editura Virtuală nu preia drepturile de autor, ci doar oferă autorilor posibilitatea de a deveni propriii lor editori în cel mai eficient mod posibil.

Un furnizor de servicii de editare vă permite să vă publicați cărțile, furnizându-vă suportul și infrastructura necesare pentru îndeplinirea acestui obiectiv, acționând cu întreaga echipă pentru a pregăti în cele mai bune condiții un produs numit carte. Furnizăm, în aceeași măsură, suport editorial, de marketing și consiliere pentru distribuția națională și internațională.

Este această metodă de publicare lipsită de valoare?

Cu siguranță că nu. Și cu siguranță că este un sistem diferit de ceea ce se practică pe piața de carte din România. Cartea dvs. poate fi prezentă la vânzare (în format print sau digital) fără costurile pe care vi le cere un editor clasic, oferindu-vă să vă tipărească un tiraj minimal pe care nu poate sau nu are nici un interes să-l vândă, în condițiile în care dumneavoastră ați investit deja banii și nu știți dacă vi-i veți recupera vreodată.

În situaţia în care cartea dvs. va apărea în format tipografic pe teritoriul româniei, singurele exemplare tipărite pe care Editura Virtuală le solicită obligatoriu sunt cele ce constituie depozitul legal al Bibliotecii Naționale, care este reglementat. În același timp, faptul că titlul (titlurile) dvs. se vor regăsi în Bibliotecile cele mai importante din România, reprezintă un pas important în cariera dvs. de scriitor.

Această solicitare nu este prevăzută pentru editarea cărților în format electronic, deoarece legea română le consideră servicii.

Ce NU este Editura Virtuală?

– Editura Virtuală NU este o tipografie. Editura Virtuală prelucrează, de regulă, manuscrise în forma lor originală, pentru a le aduce la o calitate superioară. Dacă aveţi deja pregătite fişierele pentru tipar, atunci căutaţi serviciile unei tipografii. De cele mai multe ori, acestea vă pot oferi ISBN şi descriere CIP pentru tiraje minimale.

– Editura Virtuală NU oferă în mod curent servicii de Vanity Publishing. Deşi, în mod excepţional, primim asemenea comenzi, nu asigurăm ISBN şi distribuţie pentru aceste materiale. Găsiţi astfel de platforme atât internaţional, cât şi în România. Domeniul nostru principal de activitate către care ne îndreptăm atenţia este cel de Quality Self-Publishing, asimilat cu termenul Indie Publishing. Editura Personală, am denumit-o noi. Oferim servicii editoriale premergătoare utilizării platformelor de distribuție și tipărire la comandă.

– Editura Virtuală NU este o clădire. Deşi, conform legii, avem un sediu social, principalul mod de a colabora cu autorii este prin intermediul platformei virtuale, prin skype sau telefon. Sistemul nostru se bazează pe încredere, pe contracte corecte şi pe promptitudinea în răspunsurile pe care le primiţi (micile întârzieri la acestea din urmă, rare şi, de regulă, justificate, confirmă regula).

– Editura Virtuală NU este un paratrăznet pentru frustrări literare.
Ţineţi cont de faptul că în spatele acestei platforme lucrează oameni. Nu folosim serviciile unei companii de Client Service, care să fie instruită să vă dea răspunsuri şablon. De regulă, principiul nostru este de a lucra direct cu clienţii, de a le identifica nevoile, de a le explica detaliat fiecare pas, de a rezolva orice problemă ivită. Declaraţiile celor care au lucrat cu noi stau mărturie (declaraţiile sunt reale, ca şi autorii care le-au făcut). Nu abuzaţi de acest lucru. Ne rezervăm dreptul de a ne alege clienţii!